E, briga me baš ja da ukrštam viljuške i noževe, alo, konobar ovo nije pečeno, bre!
Mislim, može i ovako, ali nije kulturno. Nije ni civilizovano. Ima načina da na jedan fin i suptilan način stavite do znanja da vam se hrana nije dopala, ili naprotiv, da je fantastična. Možda želite da malo odmorite a konobar se već ustremio ka vašem tanjiru da ga nosi. Bilo kako bilo, postoji nešto što se zove bonton, dragi moji, i nije loše da ga naučimo.
Sebe radi, jer, ako i dođete u situaciju da se posvađate zbog nepravilnosti, budite bar vi onaj koji pobeđuje kulturom. Kad ni to ne upali, onda se zove menadžer i vozrda raja.
Evo nekoliko pravila bontona kojima ćete staviti do znanja konobaru, ali i kuvaru, šta vi mislite o pripremljenoj hrani. Sve to lepo već ima i na Tiktoku, Jutjubu i tako dalje, pa sam se poslužila savetima jednog kanala po imenu Chair4U.
E, takoc! Nadam se da vam je sve jasno i da ćete primeniti ovaj bonton sa što više “Bilo je odlično” ocenama, zato prijatno i živeli!