Jel se i vama dešavalo da kada pohujete meso u tiganu posle druge ture pečenja meso kreće da crni i zagoreva? Da, meni stalno. Prezle u tiganju dobiju crnu boju, pa kada stavite novu turu pohovanog mesa, prezle sa tog mesa samo sagore, a meso se iznutra ne ispeče lepo. E, da ne bi došlo do ovog bola u malom mozgu, imam jedan strava trik sa čačkalicama koji sprečava da prezle sagorevaju.
Caka je da stavite 4-5 čačkalica u tiganj sa uljem.
Kada krenu mehurići da se stvaraju oko čačkalica, što kažu, kada krene da cvrči, e, onda je vreme da se meso ubacuje.
Posle druge ture mesa koje stavljate, poželjno je da promenite čačkalice, zamenite one iz tiganja sa novim. I tako, ako imate više tura za pečenje, menjajte čačkalice.
I tako, tura po tura, a boja mesa ostaje zlatna, nema sagorevanja prezli na mesu, sve je superiška. Naravno, nemojte očekivati da neće izgoreti ako ne vodite računa, poenta je da meso ne gori čim ga stavite u tiganj. Ukoliko prezle skroz pocrne, najbolje je da promenite ulje i opet stavite čačkalice.
Pa kome nije teško neka proba, što kažu, leba ne jede! A vi javite da li je i vama ovaj trik odradio posao.