Čepove od piva poređajte po plotni od šporeta, na njih stavite šerpu, i nemojte da se plašite da će da vam sarma, ajvar ili džem zagoreti.
Više puta sam čula mamu kako u letnjoj kuhinji psuje i grdi samu sebe jer joj je džem zagoreo, prosto se, što se kaže uhvatilo dno, nije se dobro mešalo i eto, propade sav trud. Međutim, naš je narod takav sto će čuda smilsiti. Jedan trik ili kec u rukavu je čep od piva. Da, dobro ste čuli.
Elem, poređate na plotnu od šporeta čepove od piva, ali ne one od Tuborga, plastične, čep mora biti metalni. E, znači u odnosu na to kolika vam je šerpa, tj, koliko je njeno dno, toliko čepova i poređajte. To može biti od tri do pet komada.
Trik je u tome što ćete tako odvojiti dno šerpe od ploče i na taj način ćete zaštititi hranu od sagorevanja.
Vi probajte ovaj trik, pa javite da li je i vama pomogao. Budite pažljivi ako čepove stavljate na ringle, posebno na ravne ploče da ne bi izgrebali površinu.