Klinci sutra završavaju školu, treba iskoristiti svaki slobodan trenutak za boravak u prirodi, a kada smo u prirodi, treba nam i klopa! Zato vam donosim sjajnu ideju za porodično druženje – pravljenje ukusnih burgera kod kuće. Ovi burgeri su jednostavni za pripremu, pristupačni za vaš budžet i savršeni za sve letnje žurke. Zgrabite svoje kuhinjske kecelje i krenimo!
Evo šta vam je potrebno:
Sastojci:
- 500 g mlevene junetine ili pilećeg mesa (birajte ono što vam se najviše sviđa)
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica Worcestershire sosa (ima ga u svim većim supermarketimankošta oko 500 dinara)
- So i biber po ukusu
- Hleb za burger
- Sastojci po želji za punjenje burgera (sir, paradajz, salata, krastavci, luk, itd.)
- Sosovi po izboru (kečap, majonez, BBQ sos, itd.)
Priprema:
- U velikoj posudi, pomešajte mleveno meso, sitno iseckan crni i beli luk, senf, Worcestershire sos, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine.
- Nakon što ste dobili homogenu smesu, oblikujte manje loptice od mesne smese (veličina zavisi od toga koliko veliki burgeri želite). Zatim, lagano pritisnite svaku lopticu da biste dobili oblik burgera.
- Ugrejte tiganj ili gril na srednjoj temperaturi. Pre nego što stavite burgere, premažite tiganj ili gril sa malo ulja kako se burgeri ne bi zalepili.
- Stavite burgere na tiganj ili gril i pecite ih oko 4-5 minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju lepu smeđu koricu. Vreme pečenja može varirati u zavisnosti od debljine burgera i željenog stepena pečenosti.
- Dok se burgeri peku, pripremite dodatke za punjenje. Isecite hleb za burger na pola i tostirajte ga ako želite hrskaviji zalogaj. Pripremite sveže povrće, kao što su paradajz, salata, krastavci, luk ili bilo koji drugi sastojak koji volite.
- Kada su burgeri gotovi, sklonite ih sa tiganja ili grila i ostavite ih da se malo odmore. Ovo je idealno vreme da na vrh svakog burgera stavite komadić sira kako bi se blago otopio.
- Sada je vreme za slaganje burgera! Stavite jedan burger na donju polovinu hleba, dodajte svoje omiljene sastojke za punjenje i prekrijte sve gornjom polovinom hleba. Možete dodati i razne sosove po ukusu, kao što su kečap, majonez ili BBQ sos.
- Ponavljajte postupak za ostale burgere i spremni ste za uživanje u ukusnom obroku!
Napomena: Ovi burgeri su savršeni za porodično druženje, ali ne oklevajte da ih napravite i kada imate prijatelje u poseti. Možete ih služiti uz hrpu hrskavih pomfrita ili osvežavajuću salatu, i garantujem vam da će svi biti oduševljeni!
Tako da, dragi moji, sledeći put kada planirate porodičnu žurku ili opušteno veče s prijateljima, isprobajte ove jednostavne i pristupačne burgere. Verujte mi, ništa ne može nadmašiti ukus domaćih burgera koji su napravljeni s ljubavlju i pažnjom. Prijatno!