Znači, obožavam torte i kolače koji se ne peku, jer je leto i ko voli dovraga da pali šporet. Ali, ima ona još gora situacija kada vam muž pozove komšije s vrata da dođu a oni kao “Eto nas za pola sata kod vas!”, pa vam dođe lonac na glavu da mu nabijete jer u kući nemate ni kocku čokolade a Mara je torokuša i sve ima da iskomentariše. Ništa ne brini ženo, evo ide recept od moje kume Kućne domaćice za Bucka tortu koja se lako i brzo sprema.
Idemo! Udri kumo!
Ovu tortu obožavam i bar dva puta je pravim kad krene sezona jagoda, jer, em što se napravi za 20 minuta em što je tako lagana i baš, baš osvežava! Ako imate iznenadne goste ovo je odličan recept za vas, verujte nema greške! Bukvalno možete i menjati umesto mascarpona pavlaku dodajte običnu kiselu pavlaku, znači šta imate eto! A ja sam ovaj put stavila!⬇️
Sastojci i priprema:
1 maskarpone, 2 voćna jogurta od jagode, 300 ml slatke pavlake.
Sve zajedno umutiti, dodati naseckane jagode (400-500 gr) i 2 pakovanja plazme drobljene! Sve sjediniti i razliti u kalup.
Posebno staviti 500 gr jagoda sa 150 grama šećera i 100 ml vode da se ukrčka, te jagode ispasirati štapnim mikserom i u to dodati 5 listića želatina. Kada se prohladi preliti preko belog dela i ostaviti u frižider.
Ukoliko ne volite da vam voćni deo bude stegnutiji, stavite samo 2 listića želatina ili 1 kesicu preliva za torte, te će vam preliv ostati onako redji i slivaće se niz tortu što je takođe preukusno.
Možete dodati i drugo voće, što zamrznuto, što sveže, ali najlepše je crveno, možete se igrati i nećete pogrešiti u merama!