Sunce peče, vazduh je vreo, a kada pomislimo na jelo već nam nije dobro u najavi. Međutim, važno je da hrana bude u skladu da temperaturom, što znači, ne jedi ćevape, masno, ljuto, začinjeno, aman! E, da ne bi dobili srčani udar usled masne hrane i visokih temperatura, tu je nutricionistkinja Anita Alterov, da nam sve želje uskladi i izbalansira i da niko ne ostane gladan. Zato vam danas preporučujem boraniju sa piletinom iz njenog novog, letnjeg e-book kuvara. Spremaj tepsiju!
Sastojci:
glavica luka
500 g belog
pilećeg mesa
jedna kesa žute boranije (oko 400-500g)
2 jajeta
čaša jogurta
so po ukusu
malo peršuna
Priprema:
Iseckati luk i piletinu na kockice (oko 500 g), poređati u vatrostalnu činiju, dodati kesu boranije, začiniti i dodati vodu da prekrije, peći sa poklopcem oko pola sata, zatim preliti smesom od 2 jajeta, 1 jogurta, peršuna i zapeći još dvadesetak minuta.