Ovih dana na pijaci može da se primeti jedno, svaka tezga ima paprike – crvene, žute, šarene, male, velike, za pečenje, za turšiju, ma kako hoćete. Žene užurbano prebiraju, prevrću, okreću paprike, gledaju koja je najbolja, najmesnatija, pa se cenkaju, malo i naljute zbog cene, ali jedno je sigurno, svi kući dođemo sa bar jednom kesom paprika. Setila sam se da bih mogla da pripremim nešto za jelo sa paprikama, ali čime da ih napunim a da nije meso? Naravno, setila sam se Anitinog e-book planera sa receptima i eto ideje! Punjene paprike sa sirom… Jao, pa uz to i paradajz… Evo, ide mi voda na usta.
Sastojci:
2 paprike
200 g mladog sira
2 briketa smrznutog spanaća ili 50 g svežeg spanaća
2 kašike mlevenog lana
1 jaje
so po ukusu
dve kašičice susama
Priprema:
Paprike oprati i preseći ih napola po dužini, očistiti i napuniti pripremljenom smesom.
Fil:
Pomešati sir, iseckani spanać, mleveni lan, jaje i so. Napuniti paprike, posuti susamom i peći 30-35 min. na 200 stepeni.