Jesmo li spremni za kisele krastavčiće? Ako ih niste kupili, još nije kasno, lagano. Jeste da je još uvek toplo i da se mnogi plaše da im sve to ne propadne, ali, ne bojte se. Danas ćemo se posvetiti jednom od onih domaćih recepta koji nam izmami osmeh na lice i podseti nas na babinu kuhinju, a to su kiseli krastavci oni mali, slatki, uf! Da budemo precizni, spremamo ih s ljubavlju i, naravno, s pravim receptom!
Sastojci:
- Sveže krastavce (one male, krckave, baš one!)
- So
- Voda
- Ljubav (obavezno!)
Recept:
- Prva stvar koju trebate uraditi je odabrati prave krastavce. Ne smeju biti preveliki ili prezreli. Mali, zeleni i čvrsti – to je ključ!
- Sada, operite ih temeljno, jer krastavci rastu u blatu (ali ne brinite, to je šarmantno blato).
- Sad dolazi onaj deo s ljubavlju. Stavite krastavce u čistu posudu i posolite ih. Nemojte štedeti na soli, ali nemojte ni pretjerati.
- Dodajte vode dovoljno da prekrije krastavce. Ovde dolazi zvrk – dodajte još malo soli (samo da bude zanimljivo).
- Sada, pokrijte sve to poklopcem, tanjirom ili krpicom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 24 sata. Za to vreme, krastavci će upiti sol, vodu i ljubav.
- Nakon 24 sata, ispraznite vodu. Ponovite ovaj korak još 2 puta sledeća 2 dana. Ovo je vreme za malo više ljubavi i zvrka – možete dodati malo belog luka, crvene paprike ili dill-a ako želite dodatnu aromu.
- Na kraju, spremni ste za uživanje u kiselom hrskavom čudu. Vaši domaći kiseli krastavci su spremni za degustaciju.
Eto ga, jednostavno kao 1, 2, 3! Sada možete iznenaditi porodicu i prijatelje svojim veštinama i domaćim kiselim krastavcima. Ne zaboravite poslužiti ih na poseban način – uz osmeh i dobru priču. Jer, da budemo iskreni, hrana spremljena s ljubavlju ima poseban ukus koji se ne može nadmašiti!