Svaka pita je dobra tu spora nema, bilo da je sa jabukama, bundevom, malinama, ali… Postoji jedna pita koju zaista možemo s pravom nazvati kraljicom svih pita. Pita sa višnjama. Da li je do kiselkasto-slatke kombinacije ja ne znam, ali kad uzmete griz pite sa višnjama, još ako je lepo hraskava, pa tačno vam svet stane na sekund i sva čula uživaju u toj slatkoći. Pa zatvorite oči, pa uživate… E, baš takav je prepis za pitu sa višnjama od Maje Maksimović Vulamada, naše drage saradnice i izvrsne kuvarice.
Hajde da vidimo kakva je to pita!
PITA SA VIŠNJAMA
Sastojci:
Za dva rolata:
8 kora za pitu
Šećer po ukusu
Ulje/maslac (posna/mrsna)
200-300g višanja
2 -3 stangle izrendane crne čokolade
2 pune kašike plazme @plazma_zvanicna
Priprema:
Prve tri kore premazati samo uljem i slagati jednu na drugu.
Na ćetvrtoj stavljati višnje, sećer, kašiku plazme i izrendanu čokoladu. To sve rasporediti po celoj kori. Zatim krajeve saviti ka unutra (da ne bi sve iscurelo tokom pečenja) i urolati.
Rolate redjati na pek papir i premazati uljem/maslacem. Staviti da se pečr u zagrejanoj rerni na 175 stepeni 30min.
Prijatno!!!!