Sezona pripreme zimnice je u punom jeku. Ajvar, kiseli kupus, različite vrste krastavaca, šarena salata,
turšija ili paprika neizostavan su prilog u svakom domaćinstvu tokom hladnih dana. Ipak, priprema ovih
tradicionalnih slanih poslastica nije jednostavna, a s obzirom na dug proces pripreme, pravilno čuvanje
namirnica, uglavnom velikih količina toga, što često predstavlja izazov. Takođe, uz današnji brz tempo
života, Gorenje uređaji će biti vaš idealan saveznik da bez nereda i za kraće vreme pripremite i svežim
duže sačuvate tradicionalne ukuse i aromu domaće zimnice tokom cele godine.
Nikada ukusniji ajvar na lakši način
Ajvar je deo redovne zimske trpeze i jedno od omiljenih jela svih domaćinstava.
Njegova priprema uglavnom asocira na komplikovan proces, jer je papriku potrebno ispeći, oljuštiti, ocediti i samleti. Međutim, priprema ovog delikatesa ne mora biti kompleksna kao što se mnogima čini.
Uz Gorenje aparat za mlevenje brzo, efikasno i lako ćete usitniti papriku, što će vam u velikoj meri
ubrzati sam proces u odnosu na ručno seckanje.
Pored toga, pomoću ove mašine lakše ćete postići željenu teksturu, smanjićete ukupno vreme pripreme, očuvati aromu, ukus i sve potrebne vitamine, uz manje fizičkog napora u pripremi ovog tradicionalnog jela.
Takođe, uštedećete vreme i energiju i prilikom čišćenja mašine. Jednostavno operite sve delove brusilice, seckalice ili sokovnika u toploj vodi deterdžentom.
Raznovrsna i zdrava ishrana uz osušeno povrće
Paprike možete da pripremite i na druge načine. Uz Gorenje aparat za sušenje hrane ćete moći da ih
osušite i da ih kasnije iskoristite u pripremi zimskih čorbi ili da ih sameljete u aparatu za mlevenje i na taj
način dobijete domaću mlevenu papriku koja je idealna za pripremu specijaliteta. Pored paprike, možete
osušiti bilo koje drugo voće i povrće i tako imati zdrave užine ili sastojke za brojne zimske gurmanluke.
Dehidrator poseduje digitalne kontrole sa LED ekranom, koji omogućavaju da proces sušenja prilagodite
hrani koju sušite. Temperaturu sušenja možete podesiti između 35 i 70°C, u podeocima od po 5°C, a
vreme sušenja između 30 minuta i 19 i po sati. Zvučni signal označava kraj procesa sušenja i vi ćete
dobiti idealnu hranu uz minimalan napor.
Bez problema odložite namirnice
Nakon što ste odlučili da samostalno pripremite zimnicu, potrebno je velike količine proizvoda odložiti
na mesto na kom se neće pokvariti, ali i koje će sačuvati sve nutritivne vrednosti ovih proizvoda. Ukoliko
živite u stanu, Gorenje zamrzivači će biti vaš najbolji saveznik u čuvanju ovih namirnica.
Gorenje zamrzivači i sandučari su idealni za manje prostore i stanove. Na ovaj način ćete i dalje imati
mogućnost da pripremite brojne zimske đakonije, ali i da ih skladištite bez brige o prostoru.
Uz funkciju FastFreeze hrana se zamrzava na oko -24°C da bi sačuvala minerale i zadržala kvalitet. Nakon otprilike 26 sati, funkcija se automatski isključuje i temperatura u zamrzivaču se vraća na početnu postavku.
Zbog niske temperature rada ovih uređaja usporiće se razgradnja hrane i razmnožavanje mikroorganizama, čime će se produžiti vek trajanja. Očuvaće se ukus i tekstura hrane i neće biti izgubljene prirodne arome i hranjive vrednosti, a hrana će, što je najvažnije, biti bezbedna.
S pravilnom pripremom i skladištenjem, možete uživati u ukusima leta i jeseni tokom cele godine.
Uživajte u narednom periodu u svakom zalogaju tradicionalnih poslastica pripremljenih na domaćinski
način!
Posetite Gorenje sajt ili najbliži Hisense/Gorenje studio i nabavite kućne uređaje koji će vam na najbolji
način očuvati omiljenu zimnicu.