Uf, krenule su proslave, svadbe, slave, a zna se šta je “muka” takvih događaja – obilna i jaka hrana. Zato je poželjno napraviti presek, pa malo čalabrcnuti i nešto povrća. E, nema tu dileme da kada pričamo o hrani, a posebno zdravoj ishrani, ja pozovem u pomoć moju dragu Anitu Alterov, nutricionisktinju. Anita, šta da spremimo? Tikvice sa povrćem i parmezanom? Može!
Ovaj recept je iz Anitine e-book knjige recepata koju možete poručiti ako želite na njenom Instagram profilu.
Pa, da navalimo na recepturu!
Sastojci:
kašika maslinovog ulja
glavica crnog luka
10 kašika smrznutog povrća iz meksičkog miksa
5 manjih tikvica
so po ukusu
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice peršuna
1/2 kašičice origana
parmezan za posipanje
Priprema:
Oprati tikvice i iseći ih uzdužno na polovine. Izvaditi ,,meso” i prodinstati ga kratko sa crnim lukom. Dodati meksički miks povrća, malo vode i dinstati 5-10 min. dok ne omekša. Začiniti smesu i napuniti tikvice, poređati ih u pleh, posuti parmezanom i peći 20-25 min. na 200 stepeni.
PRIJATNO!