Nema osobe koja ne voli da nešto mezne, a kada kažem da nešto mezne, mislim na onaj deo za nabosti nešto, onaj slatki čalabrc s nogu, dok se pije, pa mezi, ili pre glavnog ručka. Sve je to slatko, možda i slađe od glavnog ručka. A kako je vreme proslava, moja draga Kućna domaćica, moja kuma, vrsna jedna domaćica, dala je recept za savršen slani rolat. Što bi se reklo, prste da poližeš.
E ajd’ sad da vidimo kako to ide.
Pa kaže moja kuma:
Znate kako ,kad imate svega načetog po malo u frižideru, onda nastane neki ovako rolat koji je nestao dok si rekao keks! Napisaću vam šta sam ja stavila naravno da je sve bilo otprilike koliko sam čega imala. Ali ne možete svakako pogrešiti, uvek će ispasti dobro!
Imala sam 6 kora za pitu žao mi bilo da ih bacim, i eto nastade rolat.
Kore sam premazivala sa umućena dva jaja u koje sam dodala malo mleka (može i jogurt), brašna da pogustim, kašičicu kvasca, sitni sir, malo ulja. Svaku koru sam premazala ovom smesom i stavila na pečenje. Pečenu koru sam prekrila mokrom krpom da odmekani te uvila pomoću pek papira u rolat. Kada se ohladilo premazala sam sa krem sirom (što više to bolje) ja sam imala 1 pakovanje, seckani parizer, kiseli krastavac, kuvano jaje i majoneza. I to je to, nema greške ispalo je baš ukusno! Možete se igrati i filovati po želji a ja sam tu da vam dam ideju.