Nekako izgleda kao da nam je došlo proleće i ništa ja ne bih imala protiv da je tako i da mu je vreme, ali, nekako i nije. No, to nije razlog da mi ne napravimo nešto slatko, lepo, prolećno. Mama Maja Vulamada Maksimović je osmislila super leptiriće od lisnatog testa i baš nam se sviđaju! Evo kako da ih napravite.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa @lidlsrbija
2-3 kašike šećera
1 kašika cimeta
Ganaš krem
150g slatke pavlake
150g bele čokolade
Prvo pravite ganaš krem.
Pomešati slatku pavlaku i čokoladu pa na nižoj temperaturi otopiti. Vodite računa da vam čokolada ne zagori i povremeno mešajte da ne ostanu komadići čokolade kao grudvice.
Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi a zatim u frižideru još 1-2h.
Šećer i cimet pomešati i posuti preko kore.
Koru urolati sa obe strane. Pa iseckati i redjati u pleh kao u videu.
Peći u zagrejanoj rerni na 175stepeni dok ne porumene.
Ganaš krem umutiti mikserom i filovati leptiriće.
Ja sam za dekoraciju koristila perlice i ruzmarin.
Prijatno!