Ko kaže da moramo da budemo vitki, ko, ajde ko kaže. Aman mante nas sa svim vragolijama, da smo zdravo i dobro pa neka ide sve dovraga. Šalu na stranu, bitno je zdravlje, da vodimo računa o nekim parametrima i da se držimo saveta lekara. A kada smo kod saveta, imam ja jedan: Kinder bueno torta. Idu praznici, idu i slave, pa evo ideje moje drage kume Kućne domaćice kako da napravite nešto što će svi voleti da njapaju.
Idemo sa recepturom:
Prečnik okruglog kalupa 22cm ,a ja sam ovaj put koristila uzani pravougaoni jer mi je tako bilo lakše za sečenje i serviranje.
Treba oko 300 grama plazma keksa
300 gr belog euro krema
Plazmu potopiti u mleko pa poređati na dno kalupa, euro krem otopiti da se lakše razmazuje pa preliti preko plazme te ponovo poređati drugi sloj plazme.
Posebno skuvati puding ipo od vanile na 500 ml mleka sa 6 kašika šećera.
U ohladjen puding dodati 1 maskarpone.
Posebno umutiti 300 ml pavlake (ako je pavlaka slatka onda u puding dodati samo 3 kašike šećera).
U umućenu pavlaku dodati puding te sjediniti sve varjačom i na kraju dodati 100 gr mlevenog, pečenog lešnika te ovu smesu preliti preko plazme.
Za preliv 200 gr bele čokolade otopiti u 200 ml tople pavlake neutralne ili slatke svejedno.