Kod nas u Zapadnoj Srbiji, mislim na Loznicu, većina kaže za sataraš – bećarac. Kada sam došla u Beograd, kaže mi drugarica, “Hoćeš sataraš”. Ju, reko, šta sad ova hoće od mene. Kad ono, ista stvar samo se kaže drugačije. E, kako je vikend krkanluk prošao najbolje je da se jede nešto laganeze. Zato preporučujem, sataraš ili ti bećarac sa piletinom.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 g crnog luka
- 500 g paprike
- 500 g paradajza
- so
- biber
Priprema
Belo meso usitniti na manje komadiće. U dubljem tiganju kratko prepeći piletinu, kratko 2-3 minuta. Dodati seckani luk i papriku i krčkati na laganoj vatri uz dolivanje minimalne količine vode. Nakon 20-tak minuta dodati seckani paradajz. Krčkati još 10-tak minuta. Jelo služiti uz krompir pire.
E da, na kraju, ko voli može da doda i umućeno jaje u bećarac, a ko ne voli, ništa.