Ništa teško, samo lagano, samo da prođe “kroz mene”. Ništa specijalno, laganeze. Takav kolač želim! Šta da spremiti…
Pa rekla sam ti, tiramisu.
Sastojci:
- 500g mascarpone sira
- 3 jaja
- 100g šećera
- 200ml jake crne kafe
- 2 kašike ruma (opciono)
- 200g piškota (italijanskih biskvita)
- Kakao u prahu za posipanje
Uputstvo:
- Razdvojite belanca i žumanca. U jednoj posudi umutite mascarpone sir sa žumancima i polovinom šećera dok ne postane glatko.
- U drugoj posudi umutite belanca sa preostalim šećerom u čvrst sneg.
- Lagano dodajte belanca u smesu sa mascarpone sirom i žumancima, mešajući sve dok se lepo ne sjedini.
- U trećoj posudi pomešajte crnu kafu sa rumom (opciono).
- Uzimajte piškote jednu po jednu i umočite ih u kafu sa rumom, ali pazite da ne budu previše natopljene.
- Složite prvi sloj umočenih piškota u pleh ili posudu za serviranje.
- Preko složenih piškota rasporedite polovinu smese od mascarpone sira.
- Ponovite postupak sa drugim slojem piškota i smese od mascarpone sira.
- Ostavite tiramisu u frižideru da se hladi najmanje 4 sata ili preko noći.
- Pre posluživanja pospite kakao u prahu preko tiramisua.
Eto rekla sam vam a sada na spremanje i uživanje, mljackanje i ono mmmm dok se jede zvuka to mora obavezno. Prijatno!