Neki prave a neki ne prave pogaču za Uskrs, ili kako je neki zovu Uskršnja pogača, ali svakako je lepo imati ovakvu pogaču za taj dan. Za sve ko želi da napravi ovu mekanu čaroliju, evo recepta:
Sastojci:
Pola litra mleka
Kocka kvasca
Malo soli
Kašika šećera
2 jajeta
Ulja šoljica jedna 100 ml ulja
Brašna oko pola kilograma
Način prirpeme:
U malo mleka se stavi kvasac da nadođe sa šećerom. Kada kvasac nadođe, presuti ga u brašno, zatim dodati umućena 2 jajeta i ulje. Premesiti sve i ostaviti testo da odmori oko sat vremena. Kada testo nadođe premesiti ga, razaviti ga i premazati sa oko 150 g margarina. Saviti u obliku rolata a zatim seći na manje rolate oko 12 delova. Odozgo premazati sa žumancetom i uljem, pa ko želi neka pospe susam. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta.