Kako da vam kažem, ne volim ja previše slatke kolače, daj da smandrljam jedan, dva komada i vozdra.
Ali ovaj mi je baš legao, taman!
Mekan, sočan, lep vala nema šta a prost k’o pasulj.
Za sat vremena sve gotovo.
E sad ide ono, kako se pravi.
Kora:
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 jaja
1 kesica Maxi praška za pecivo
Fil:
500 grama malina
500 ml vode
200 grama šećera
2 kesice pudinga od malina
Ostalo:
100 ml slatke pavlake ili šlaga ko kako voli
Priprema:
Kora:
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte žumanca i mutite dok se smesa ne sjedini.
Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo, pa polako mešajte da se sastojci sjedine.
Smesu sipajte u pleh, najbolje 20×30 i pecite na 200 stepeni, dok kora ne bude zlatne boje, znači nekuh 20 minuta.
Fil:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa stavite da provri. Dodajte maline i kuvajte nekoliko minuta.
U posebnoj posudi razmutite puding sa malo vode, a zatim ga dodajte u kuvane maline. Nastavite kuvati dok se fil ne zgusne potpuno.
Vrućim filom prelijte koru i ostavite da se potpuno ohladi.
Šlag:
Umutite šlag prema uputstvu na pakovanju i premažite ga preko kolača.