Nisam neko ko voli da jede, ali volim da spremam testa, a ne znam kako mi je promaklo da nikada nisam spremala BUHTLE. Klinci vole te zavrzlame od testa pa sam našla fenomenalan recept i evo da ga podelim sa vama:
Pa kaže:
Sastojci:
500 ml mlakog mleka
Kesica suvog kvasca
2 žumanca
5 kašika šećera
Jedan vanilin šećer
100 grama putera sobne temperature
Malo soli
Ribana korica od limuna ili narandže
Oko 700 grama brašna
Nutela, pekmez, džem (šta ko voli neka stavi)
Oko 40 grama istopljenog putera za premazivanje
Priprema:
U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, sve to izmešatii i ostaviti da nadođe, oko 5 minuta.
Sve ostale sastojke sipati u sud i dodati mleko sa kvascem. Mesiti dok se ne sjedini. Testo zatim staviti na dasku i još ga malo doraditi ručno. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja ili putera i testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže oko sat vremena.
Kada testo naraste podeliti ga na nekoliko loptica. Malo ih doradit rukama i, lagano. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika oko 9 cm. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa do nadev ne iscuri, pa tako celu lopticu premazati puterom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju.
Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.
Kada dobiju zlatnu boju izvaditi i preko njih posuti šećer u prahu.
To je cela mustra i prijatno!