Ako nemate puno vremena za boravak pored šporeta a ne pada vam na pamet rernu da uključujete po ovoj vrućini, onda je ovaj kolač pravo rešenje za vaše slatke potrebe. Brzo se sprema, nije komplikovan a osvežava.
Sastojci:
600 gr očišćenih višanja
300 gr keksa “zlatni pek”
3 pudinga sa ukusom vanile
1 l vode
300 gr šećera
100 gr šlag kreme
200 ml hladne gazirane vode
Priprema
U 800 ml vode staviti 300 grama šećera i nasuti višnje. Ostaviti da vri uz konstantno mešanje. Dok se to krčka, tri kesice pudinga otvoriti i sasuti u 200 ml vode. Puding tako rastvoren u vodi sipati u posudu sa višnjama, mešati dok se višnje ne pretvore u želatinastu masu. Ne moraju sve višnje da se rastope.
Kada se to skuva, ostaviti sa strane da se malo ohladi. Za to vreme izmrviti keks, ali na veće malo komadiće. Rukama ga izdrobiti. Keks tako izdrobljen pomešati sa višnjama.
Pleh u koji planirate da sipate kolač podmažite malo uljem. Potom sipajte smesu u pleh.
Ostavite da se ohladi kolač. U 100 grama šlaga sipati 200 ml gazirane vode pa mikserom napraviti šlag. Preko kolača staviti šlag kada se kolač dobro ohladi. Tako nafilovan kolač staviti u frižider.
Služiti hladan kolač.