Kada ste na moru bitno je da spremite hranu na brzinu, jer svi su gladni kao vukovi posle kupanja. E, a opšte je poznato da su očevi vrlo aktivni kada je klopa u pitanu i rado je spremaju. Tako je jedan tata Peđa odlučio da spremi slatko-slanu piletinu. Kaže legenda, da je na ovo jelo “smuvao” suprugu Ivanu.
Pa da vidimo mi tu piletinu koja obara s nogu:
Sastojci:
500 grama belog mesa
3-4 šargarepe
2 kašičice senfa
2 kašičice meda
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
Malo soli plus sušeno povrće je bolje, ali može i jedna ili dve ravne kašičice vegete, što se kaže po ukusu
Priprema
Iseckati piletinu na kockice, u posebnoj posudi pomešati senf i med, iseckan beli luk, zatim dodati vegetu, posuti piletinu masilovim uljem. Tako marinirau piletinu staviti u frižider na bar pola sata minimun, a bolje je da prenoći u frižideru.
Na ulju se dinsta piletina neko vreme, u plitkoj posudi. Pred kraj dinstanja dodati šargarepu iseckanu na kolutiće.
Savršeno je poslužiti plietinu uz pirinač kuvani ili neko povrće grilovano. Vama je na izboru. Eto tako izgleda ova Peđina piletina.