Vreme je posta, a znam da je jako teško smišljati ručak svaki dan. Ali, ne brinite vi meno. Moja divna Anita Alterov, nutricionistkinja i super mama, ima svoj e-book strava posnih recepata i tako ja s vremena na vreme pitam nju šta može da se lepo spremi.
Rekla je – SPELTINE TESTENINE SA PATLIDŽANOM
Potrebni sastojci:
50 g speltinih testenina
1 kašičica maslinovog ulja
1 manji komad praziluka
(3-4 cm)
1/2 manjeg patlidžana
(oko 100 g)
1 šolja pelat paradajza ili čeri paradajza u soku
1-2 prstohvata tamnog šećera
1 čen sitno seckanog belog luka
so, biber, bosiljak,
peršun i origano po ukusu
Priprema
Obariti speltine testenine. Pola manjeg patlidžana oljuštiti i iseći na kockice, posoliti i ostaviti da odstoji 10 min. Praziluk iseći na kolutove i prodinstati na maslinovom ulju nekoliko minuta, dodati patlidžan (prethodno ga isprati i posušiti salvetom), a zatim dodati šolju pelat paradajza i malo šećera. Dinstati jedno 10-15 min. Posoliti i dodati biber, bosiljak, origano, peršun i beli luk.