Najbolja varijanta za ukusnu tortu na ove visoke temperature jeste nešto što se brzo spremi. Ko voli da ostaje pored šporeta dugo, ma ko mi pomene Reformu, ajde čikam ga! E, zato je naša draga Maja Maksimović Vulamada napravila prelepu Kidi tortu koja definitivno će postati jedna od onih omiljenih u vašoj porodici.
Sastojci:
7 belanceta
7 kašika šećera
80g sitno iseckane čokolade
4 kašike brašna
Fil 1:
500ml mleka
10 kašika šećera
7 žumanceta
2 pudinga od vanile
150g maslaca/ margarina
6 kidi čokoladica
50g izlomljene plazme
Fil 2:
200g šlaga
100ml hladnog mleka
Korice:
Pažljivo odvojiti žumanca od belanca. Žumanca odložiti a u belanca dodati šećer pa umutiti u čvrst šam.
Dodati čokoladu i brašno i laganim pokretima špatule sve sjediniti.
Od ove mase ispeći 4 korice prečnika 17cm.
Kore peći u zagrejanoj rerni na 170stepeni dok ne porumene.
Fil 1:
Žumanca pomešati sa pudingom i dodati malo mleka(od pripremljenih 500ml)da se sve poveže.
Ostatak mleka staviti da se zagreje zajedno sa šećerom.
Kada provri skloniti sa ringle i smanjiti temperaturu.
Dodati masu sa pudingom. Obavezno procedite masu.
Vratiti na šporet i mešati žicom da ne zagori.
Kada se vidi dno šerpe, fil je gotov.
Fil ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje (vodite računa da se ne stvori korica).U prohladjen fil dodati maslac/margarin sobne temperature. Fil ostaviti u frižideru da se lepo ohladi.
Pre filovanja dodati čokoladice iseckane na sitnije kockice i izlomljenu plazmu.
Fil 2:
Šlag pomešati sa hladnim mlekom i umutiti.
Redjati:
Kora, Fil 1, Fil 2
Mera je za malu torticu prečnika fi 16cm, visine oko 10cm i težine oko 2 kg.