Joj, volim ove slatke fantazije majke mi. Još kada vidim da nema pečenja, ma ozari mi se lice! Mislim, realno, nije da je sad to neka muka, ali, ovako brate mili sve to ide brzo, capa-capa i kraj priče. E, zato danas imamo na meniju za dušu slatko, Jafa kolač, torta, kako ko voli, bez pečenja. Naravno, kuma Kućna domaćica je pokidala!
Za prvi sloj:
300 gr mlevene plazme
150 gr prah šećera
120 gr istopljenog margarina
150 ml mleka
Sve lepo sjediniti i napravite kao koru u kalup prečnika 24cm kao za chessecake!
Krema:
1L mleka
3 pudinga od vanile
3 kašike gustina
200gr šećera
200gr margarina/putera
Stavite 800ml mleka sa šećerom da provri a u 200 rastopite puding i gustin, kada se fil ohladi dodati u umućen puter kašiku po kašiku kreme!
Još je potrebno:
300 gr malina
2 kutije jafa keksa
Na koricu od plazme naneti oko 4 kašike kreme koliko da se prekrije površina te redjati jafu sa čokoladom okrenutom ka dole, na jafu staviti zaledjene maline (jer maline kada popiste omekšaju jafa biskvit) te naneti preostalu kremu i ostaviti u frizider da se stegne.
Preliv:
200 ml pavlake slatke ili neutralne staviti da se zagreje te u nju dodati 200 gr mlečne čokolade (možete i po 100 gr u zavisnosti da li volite više ili manje čokoladnog preliva).