Ma neće tebe da pelješe tamo neki restorani, sad ću ja tebi da napravim to šta god da je slatko a ljuto!
Kada je reč o zadovoljavanju nepca i istraživanju novih ukusa, retko šta može biti tako zadovoljavajuće kao spoj slatkog i ljutog u istom jelu. Upravo zato vam predstavljamo jedinstveni recept za Piletinu u slatko – ljutom sosu, to vam je kombinacija neodoljivog ukusa i iznenađujuće lakoće pripreme.
Da krenemo:
Sastojci:
- 500g pilećeg filea, isečenog na tanke trakice
- 1 crvena paprika, isečena na kockice
- 1 šargarepa, isečena na tanke trakice
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika maslinovog ulja
- So, biber po ukusu
Za Slatko-ljuti sos:
- 4 kašike meda
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike ljutog sosa (po izboru, zavisno od željene jačine)
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika braon šećera
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1/2 kašičice susama
- 1/2 kašičice kukuruznog skroba (za gustinu)
Priprema:
- U velikoj tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa pržite dok luk ne postane staklast.
- Dodajte pileće filete u tiganj i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana.
- Dodajte iseckanu crvenu papriku i šargarepu u tiganj, i pržite sve zajedno još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
- U međuvremenu, pripremite sos. U maloj posudi, kombinujte med, soja sos, ljuti sos, paradajz sos, sirće, braon šećer, mleveni đumbir, susam i kukuruzni skrob. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte pripremljeni sos u tiganj sa piletinom i povrćem. Smanjite vatru i kuvajte sve zajedno još nekoliko minuta dok sos ne postane gušći i lepljiv.
- Kada je jelo gotovo, poslužite ga topli uz prilog po želji, poput kuvanog pirinča ili povrća.
Uživajte u ovoj savršenoj kombinaciji slatkog i ljutog sa našim receptom. Pa, neka vam je prijatno!