Sneg i topla supica. Pa ima li šta lepše, da li išta vraća u detinjstvo kao ova kombinacija. Ono kad se smrznete napolju pa vam baka skuva jednu supicu sa knedlama, pa se najedete pa dremka pa opet napolje. E, baš zato što je sneg konačno pao i što je školski raspust vreme je za supicu! Divan recept dala nam je Maja Maksimovič Vulamada i evo prilike da i vi sami spremite ovu jednostavnu a opet omiljenu supicu. Prijatno!
GRIZ KNEDLE
(koje uvek uspeju)
1 veće jaje
4 kašike ulja
7-8 ravnih kašika griza
Malo soli
2 prstohvata praška za pecivo
Jaje penasto umutiti viljuškom. Dodati ulje pa postepeno griz u kome ste stavili prašak za pecivo.
Posoliti po ukusu.
Masa ne treba da bude previše tvrda, zato postepeno dodajte griz.
Kada napravite masu, prekrijete je streč folijom i ostavite u frižideru bar na 30minuta. Najbolje je da masu za knedle napravite kada krenete da pravite supu.
Knedle stavljati u supu koja ne ključa, tako što prvo uronite kašiku u vrelu supu pa onda uzimate masu i stavljate. Kuvati 15-20min.