Zaronite u svet sočnih ukusa i mirisa sa našim tajnim receptom za marinirana rebarca koji će očarati sva vaša čula. Uz malo truda i puno ljubavi, ova tradicionalna srpska poslastica postaće omiljeni deo vašeg gurmanskog repertoara.
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 4 čena belog luka, izgnječena
- 1 šolja kisele pavlake
- 1/4 šolje senfa
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje soja sosa
- Sok od 1 limuna
- Sveže iseckani peršun za posipanje
- So i biber po ukusu
Priprema:
Priprema marinade: U velikoj posudi, pomešajte kiselu pavlaku, senf, med, soja sos i sok od limuna. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, pa dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
Mariniranje rebaraca: U drugoj posudi, stavite rebarca i dobro ih posolite i pobiberite. Prelijte marinadom preko rebaraca, pokrijte posudu i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.
Pecite sa ljubavlju: Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Izvadite rebarca iz marinade i stavite ih u pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni oko 45-50 minuta, povremeno ih prelivajući preostalom marinadom.
Posluživanje sa stilom: Izvadite rebarca iz rerne i pospite svežim iseckanim peršunom. Poslužite ih uz prilog po želji, poput krompir salate ili sezonskog povrća.
Sa ovim receptom, vaša marinirana rebarca će biti sočna, puna ukusa i privlačna baš kao duša! Uživajte u ovoj gurmanskoj poslastici uz druženje sa prijateljima i porodicom.