Vreme je posta i trajaće sve do 7.1. kada se završava. Nije lako postiti, ali nema ničega boljeg prvo za dušu od posta, od iskrenog pokajanja i prosvetljenja kroz pričest. E, kada govorimo o hrani, onda je jako bitno da se pripremimo za post i takav način ishrane. Zato smo za vas danas izabrali punjene paprike po recepturi drage nutricionistkinje Anite Alterov, iz njene edicije e-book posnih recepata.
Punjene posne paprike
Potrebni sastojci:
8-10 paprika
2 kašike maslinovog ulja
1 manji praziluk
2 čena belog luka
2 rendane šargarepe
1/4 rendanog celera
8 kašika mlevenog lana
8 kašika mlevenih oraha
8 kašika integralnog pirinča
so, biber, aleva paprika po
ukusu
300 ml paradajz soka
200 ml vode
U receptu možete koristiti i suve paprike. Njih je potrebno rehidrirati u vodi i nakon punjenja peći u rerni.
Priprema
Na maslinovom ulju prodinstati kratko praziluk i beli luk, dodati narendanu šargarepu, celer i začine. Zatim dodati mleveni lan i orahe. Na kraju dodati integralni pirinač, dobro sve izmešati i napuniti paprike. Poređati u šerpu, naliti mešavinom paradajza i vode. Kada proključa, kuvati sat i po vremena. Po potrebi
sipati još vode tokom kuvanja.