Najbolji su domaći kolači i nema tu spora. A oblandu starinsku nema ko ne voli. Rado jedemo i rado se sećamo kako su naše bake prirpemale ovu oblandu sa mlekom.
Sastojci:
Pakovanje oblandi
1, 5 l mleka
700 g šećera
3 štangle čokolade
pola margarina
300 g mlevenog keksa
250 mlevenih oraha
Glazura
150 čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu staviti mleko i šećer, to kuvati dok ne počne da dobija karamel boju i da se zgušnjava. Zatim dodati čokoladu, margarin, sačekati da se prokuva i sjedini i kada se masa stabilizuje, smaći sa šporeta, dodati keks i orahe i sve zajedno izmešati.
Ostaviti malo da se prohladi i filovati jednu po jednu oblandu. Treba blago pritisnuti poslednju koru odozgo. Preko toga ide glazura od čokolade. Najbolje servirati obladnu dutradan kada se strdne čokolada.