Moje kolege novinari se uvek dosede da vas, koji nas čitate uhvate na foru da pročitate vest pa napišu ovako: “Dolaze vam gosti, a vi nemate ništa slatko? Evo jedan sjajan recept za brzu tortu!”. I sama priznajem da sam se koristila istim forama, ali mi je sada stvarno već ono… Kliše. Lepo ću vam reći da je ovo torta koja se brzo pravi, nema pečenja kora, slatka je kao Bog, izdašna je i vala eto ako vas sada ne ubedih onda ne znam stvarno. Moja draga kuma Slađa (Kućna domaćica) pravi preukusna jela pa evo kako je ona to smislila i hvala joj na tome.
Evo ga recept:
Za prvi sloj:
300gr mlevene plazme
150gr prah šećera
120gr istopljenog margarina
150ml mleka
Sve lepo sjediniti i napravite kao koru u kalup prečnika 24cm kao za chessecake!
Krema:
1l mleka
3 pudinga od vanile
3 kašike gustina
200gr šećera
200gr margarina/putera
Stavite 800ml mleka sa šećerom da provri a u 200ml rastopite puding i gustin, pa kada se fil ohladi, dodati u umućen puter kašiku po kašiku kreme!
Još je potrebno:
300gr malina
2 kutije jafa keksa
Na koricu od plazme naneti oko 4 kašike kreme koliko da se prekrije površina, te ređati jafu sa čokoladom okrenutom ka dole, na jafu staviti zaleđene maline (jer maline kada popuste omekšaju jafa biskvit) te naneti preostalu kremu i ostaviti u frižider da se stegne!
Preliv:
200 ml pavlake slatke ili neutralne staviti da se zagreje te u nju dodati 200 gr mlečne čokolade (možete i po 100 gr u zavisnosti da li volite više ili manje čokoladnog preliva).