Joj, znate onaj osećaj kada mama napravi Banini kolač za slavu ili kad dođu gosti, a vi jedete muka vam bude koliko su dobri. Pa još ako ima mleka pa umočiš, jao… Ili u čaj! Pa se topi onako u ustima, milina. E, baš zato volim te starinske kolače, nekako je to, to. Nema filozofije i nekih bakrača, prosto i jednostavno a svi ih vole. Zato je naša draga mama Maja Maksimović Vulamada tu da nam da recept za najbolje Banini kolače!
Kaži, mama Majo, kako isu sastojci:
2 jajeta
1,5 šolja šećera
1 šolja ulja
2 vanil šećera
1 prašak za pecivo
3-4 šolje brašna
I još:
Džem
Žicom umutiti jaja i šećer pa dodati ulje i na kraju brašno. Dodati 3 šolje brašna pa umesiti testo, ako je previse mekano dodati još brašna.
Razvući testo oklagijom i vaditi željene oblike.
Keksiće redjati na pek papir a zatim svaki na sredinu lagano udubite i staviti malo džema po želji.
Peći u zagrejanoj rerni na 175 stepeni dok ne porumene.
Za meru sam koristila doncafe šolju.
Prijatno!!!