Marcipan kuglice su simbol čistog uživanja – slatke, meke i predivno aromatične. Evo kako da napravite ove divne poslastice kod kuće i obradujete svoje čulo ukusa.
Sastojci:
- 200g marcipana
- 100g mlevenih badema ili lešnika
- 100g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100g tamne čokolade
- Bademi ili lešnici za ukrašavanje (opciono)
Priprema:
- Pripremite marcipan: U većoj posudi izmrvite marcipan, pa dodajte mlevene bademe ili lešnike, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Dobro izmešajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Oblikujte kuglice: Uzmite malu količinu smese i oblikujte je u kuglicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu. Ako želite, možete staviti po jedan badem ili lešnik u sredinu svake kuglice za dodatni ukus i dekoraciju.
- Hladite kuglice: Stavite formirane kuglice u frižider na oko 30 minuta da se stegnu.
- Otopite čokoladu: Dok se kuglice hlade, otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.
- Premazujte kuglice čokoladom: Kada su kuglice stegnute, umočite ih u otopljenu čokoladu, pa ih zatim stavite na papir za pečenje da se čokolada stegne.
- Ukrasite kuglice: Po želji, možete dodatno ukrasiti kuglice mrvicama badema ili lešnika, ili ih ostaviti jednostavno premazane čokoladom.
- Ohladite i poslužite: Stavite premazane kuglice u frižider da se čokolada stegne potpuno. Nakon toga, spremne su za posluživanje i uživanje!
Sada kada znate kako se prave ove divne marcipan kuglice, sigurni smo da će postati omiljena poslastica u vašem domu. Uživajte u njihovom bogatom ukusu i predivnoj teksturi!