Uf, ide zima, dani su sve hladniji ima se vremena na pretek za razmišljanje šta jesti i kako se još više ugojiti. Šalim se, ali i ne. Mislim, takvo je vreme. Šta tu ima da se radi, sem da se nešto njapa. E, imam jedan zanimljiv recept kako da pripremite fantastične pužiće sa cimetom za nekoliko minuta.
Sastojci za otprilike 18 puževa može i manje ali kako kome ispadne:
• 1 rolat laganog lisnatog testa
• 70g mešavine eritritola i stevije (ima da se kupi u DM radnjama ili zdravoj hrani) a ko ne želi zdravu zamenu za šećer, uzmite smeđi šećer što se kaže “obični”
• kesica cimeta ( kesica, dve kako ko voli )
• 40 g rastopljenog laganog putera
• 1 jaje
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200°C rernu sa ventilatorom.
U međuvremenu lisnato testo vešto razvucite, premažite ga otopljenim puterom i pospite cimetom + eritritolom ili smeđim šećerom.
Lisnato testo čvrsto zarolati, iseći na jednake komade (kod mene ih je bilo 18) i staviti na pleh. Umutite jaje i njime premažite puževe.
Pužiće malo poravnajte kašikom, pospite još malo cimeta + eritritola (šećera) i pecite pužiće oko 10-12 minuta.
Ako želite, ukrasite ih dodatnom “glazurom”. Kad se pužići ohlade, napravite glazuru og šećera u prahu i malo mleka. Masa treba da bude gusta, ali da se malo sliva niz pužiće, otprilike da bude gustine kao neka kaša. Glazura bi trebalo da bude bele boje.
PRIJATNOOOO!