Kako stvari stoje leta neće biti, ima da se podavimo kao pilići u ovoj vodurini. Gospode Bože… Ali, život ide dalje, pa tako i mi, a jesti se mora. Danas predlažem uštipke po savetu moje drage kume, Kućne domaćice!
Evo šta ona kaže, a naravno, ostavljam i link sa njenog profila kako je pravila uštipke.
Kada sam došla u Cirih, jednom sam to pričala, muž mi kaže mogli smo za ručak uštipke, rekoh može i napravih ove! Kaže on meni, ovu su krofne sa sirom, tako da ću vam snimiti jedan reel bosanskih uštipaka na njegov način!
Moja mama oduvek pravi ovakve i za mene nema lepših, najviše mi se sviđa, to sto nisu apsolutno masni i ako se prže u puno ulja!
Sastojci:
3-4 jaja
500ml mleka
kockica svežeg kvasca
1 kašičica soli (ako je sir mladi kao moj dodati dve kašičice)
1 kašičica šećera
300 gr sira
brašna oko 600 gr po potrebi da ne bude ni gusto ni retko, vidi se na snimku gustina!
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku, te sve zajedno sjediniti sa umućenim jajima, dodati sir i brašna po potrebi (ja sam merila meni je oko 600gr otišlo). Zagrejati ulje, malo veću količinu na srednjoj temperaturi, kašiku svaki put umočiti prvo u ulje pa u testo da se ne lepi! Znači peći na blagoj temperaturi da porumene sa obe strane.