Šta jesti na ovoj vrućini? Ne znam sestro slatka, ali znam da se nešto mora prezalogajiti. Kad pomene neko pljeskavicu muka mi pripadne, ali zato jedan potaž, može! Em je zdravno, em posno, a što je najvažnije prija. Moja draga Anita Alterov, nutricionistkinja i odlična kuvarica, daje predlog iz svog e-book kuvara kako da spremite odličan potaž od patlidžana.
Potrebni
sastojci:
1 komad praziluka
1 srednji patlidžan
1 šargarepa
1 srednji krompir
so po ukusu
kašika maslinovog
ulja
peršun po ukusu
Priprema:
Patlidžan oprati, oljuštiti i iseckati na krupnije kocke. Posoliti ga i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim ga proprati i kuvati sa ostalim povrćem, oko 20 minuta. Izblendirati sve sa maslinovim uljem i začinima. Dekorisati listićima peršuna.
I to vam je to! Lagano, jednostavno, hranljivo i što je najvažnije ne oduzima vreme na kuvanje i prirpemu. Prste da poližeš!
Prijatno!