Piškote su obeležile moje detinjstvo, najviše sam volela torte koje su kremaste, pa mama stavi piškote, pa onda jagode, jooooj… Zato sam danas izabrala piškota tortu sa jagodama, brza, kremasta, ma savršena za vikend varijante. Nema ništa da se peče po ovoj Božijoj vrućini, što je najbitnije. Naravno, sa nama je recept za ovu predivnu tortu podelila Kućna domaćica.
Sastojci:
Tri ipo pakovanja piškota
1 krem sir
1 maskarpone
500 ml pavlake slatke
5 kašika prah šećera
200 gr bele čokolade
500 gr jagoda
2 kašike gustina
100 gr kristal šećera
70 ml vode
Mleko za natapanje piškota
2 fiksatora za šlag
Priprema:
Jagode skuvati sa prah šećerom da puste vodu te ih izblendati i dodati gustin predhodno rastvoren u vodi.
Fil ohladiti! Umutiti 400 ml pavlake, dodati krem sir i maskarpone, šećer u prahu, fiksator i otopljene 100 gr bele čokolade.
Piškote natopiti sa jedne strane i ređati u krug oko kalupa, dno pokriti sa piškotama koje smo natopili sa obe strane. Staviti deo belog fila, pa fil od jagoda, pa opet red piškota i tako 2-3 puta dok ne potrošite.
Preliti sa ganazom: 100 ml pavlake zagrejati da ne provri, te u njoj otopiti 100 gr bele čokolade.
Verujte mi na reč, tako brzo a tako preukusno ništa niste jeli skorije.
Prijatno!