Paklene vrućine nas teraju da se okrenemo laganijim obrocima koji nas osvežavaju, i zaista, kapa dole onima koji mogu drugačije na ovu paklenu vrućinu. Pljeskavicu obilazim u širokom luku. Ali, rižoto sa bukovačom je jedno od tih jela koje nas čini da se osećamo “lagano”. Ovaj jednostavan, a istovremeno ukusan obrok na predlog drage nutricionistkinje Anite Alterov ( jer ko može bolje da nas posavetuje), kombinuje svežinu sezonskog povrća sa bogatim ukusom pirinča i začina. Pridružite nam se u otkrivanju ovog predivnog recepta koji će vam omogućiti da uživate kao da ste negde tamo pa… U Italiji!
Potrebni sastojci:
1 komad praziluka (3-4 cm)
1 kašika maslinovog ulja
150 g bukovače
350 ml vode
prstohvat soli
peršun
40-50 g basmati pirinča
Priprema
Prodinstati komad praziluka na maslinovom ulju, dodati bukovače, 100 ml vode i dinstati još 10 min. Posoliti i dodati basmati pirinač, 250 ml vode pa kuvati još 10 minuta i na kraju začiniti svežim ili suvim peršunom.
I gotovo! Ukus i vreme ma sve je na vašoj strani sa ovim preukusnim rižotom!