Ok, mislim da nam je svima jasno da se euforija Nove godine polako uvlači u naše domove, još da i snega vidimo ove godine pa biće milina. A dok ne padne sneg i sve se zabeli, mislim da je najbolje da se zadržimo na čemu drugom, nego na hrani. E, tim povodom sam pronašla strava recept za jelkice od lisnatog testa punjene kremom. Pa, da krenemo! Inače, ovaj fazon je ćapnut sa Instagrama, ali mislim se, bolje neka ostane zabeleženo.
- Lisnato testo koje imate po meni najbolje za ovakva peciva, imate da kupite u Lidlu. Kupite dva pakovanja. Razmotate pakovanja. Na prvi sloj testa napažite krem (Nutela, crni krem, šta vam volja).
2. Kada ste namazali prvi sloj, preko njega stavite novo lisnato testo.
3. Isečete horizontalne trakice testa.
4. Potom uzmete štapiće za roštilj, ima ih svakakvih, posebno u Pepku. Uvijanjem testa dobićete malu jelkicu, spiralno idete od vrha lagano oblikujući jelku.
5. Kada ste završili savijanje, onda sredinu jelkice probušite čačkalicom.
6. Zagrejte rernu na 200 stepeni, Jelkice stavite na pek papir. Pospite cimetom. Pecite ih dok ne porumene na najviše 20 minuta.
7. Kada se ispeku, možete ih posuti šećerom u prahu.