Vreme je posta i znam da sigurno nije vreme da se bude namćorast, a nekako je to često povezano za hranom. Hm, hajde da ne budemo namćorasti uopšte, jel, jer to nikako nije i ne bi smelo da bude suština posta. Elem, moja predraga nutricionistkinja Anita Alterov je u svom posnom e-book-u sakupila one zdrave i svakako ukusne varijante posnih receptura. Hajde da vidimo neke varijante kako da napravite posne pljeskavice od leblebija na primer. Pa jedan slatkiš, i eto ručak kao kuća.
Sastojci:
manji komad
praziluka (5-6 cm
dužine)
čen belog luka
kašika maslinovog
ulja
briket španaća
šolja kuvanih leblebija
pola kašičice kurkume
malo soli i bibera
kašičica peršuna
susam
Priprema:
Sitno iseckati praziluk i beli luk. U blender staviti leblebije, spanać, maslinovo ulje i začine. Sve sastojke izblendirati, napraviti pljeskavice debljine prsta i uvaljati ih u susam. Peći ih na papiru za pečenje oko 20 minuta dok ne porumene.
*Uz pljeskavice jesti sezonsku salatu po izboru.
Prijatno!