Šta spremiti slatko a da je posno, a da se svima svidi, e sad, pitanje je… Hm… Imam rešenje, jednostavno je i lagano, a može da se pripremi i za doček Nove godine. Lešnik gnezda, o da! Naša divna mama i vrsna kuvarica Maja Maksimović Vulamada spremila je ovu poslasticu i mislim da nema greške. Hajde da vidimo kako je to mama Ivana spremila.
Sastojci:
200ml vode
200g šećera
150g margarina(posno)/maslaca
100g crne čokolade
250g mlevenog keksa
150g lešnika
I još:
Krupno mlevenog lešnika
Nugat krema
Priprema:
U šerpicu sipati vodu i šećer i na tihoj vatri mešati dok se šećer ne otopi. Dodati margarin i čokoladu i kuvati još 2-3 minuta.
Dodati ostale sastojke i sve sjediniti.
Masu ostaviti u frižideru 1h da se stegne.
Praviti kuglice, (moje su po 20g ako želite da merite).
Kuglice valjati u krupnije mlevene lešnika i na gornjoj strani napravite malo udubljenje.
Puniti sa nugat kremom(nutelom ili nekim posnim kremom).
Prijatno!!!