Nekako znam da se približava jesen kada mama krene da sprema bećarac i za doručak, ručak a zašto da ne i za večeru. Kao glavno jelo, kao prilog, preliven jajima ili bez. Možda me sve to seća zbog paprika i paradajiza i pripreme za jesen… U svakom slučaju, miris bećarca seća me na kuću. Anita Alterov, naša saradnica i omiljena nutricionistkinja koja dozvoljava i sladoled u kasne sate, pripremila je recept za domaći, pravi bećarac iz svoje e-book kolekcije letnjih recepata. Pa, izvolite, priprema je kratka a rezultat preukusan!
Sastojci:
1⁄4 glavice luka
1 čen belog luka
1-2 šnita slanine
1 paprika
1 paradajz
2 jajeta
so po ukusu
malo bosiljka
Priprema:
Propržiti crni i beli luk na slanini, dodati iseckanu papriku, paradajz i malo vode. Dinstati oko 15 min. i kada omekša, dodati dva jajeta i začine i dinstati još nekoliko minuta. Bećarac jesti uz integralni hleb.
Možete dodati parče sira i sveže povrće po izboru.