Priprema kolača i ručka za vreme posta nije lako, ali zato smo mi tu, jel’te, da vam damo ideju šta da lepo spremite. Moja divna Anita Alterov, nutricionistkinja i super mama, ima svoj e-book strava posnih recepata i tako ja s vremena na vreme pitam nju šta može da se lepo spremi. Za danas izdvajam kolač od malina! Lagan, sladak, a ne goji. Jedan kroz jedan sve što odgovara.
Pa kaže moja Anita ovako:
Potrebni sastojci:
200 g kuvanih leblebija
1 laneno jaje
1 kašičica kakaoa
1 kafena kašičica cimeta
2 kašike kokosovog ulja
3-4 kašike meda
1 prašak za pecivo
300 g odmrznutih i oceđenih malina
Priprema:
Laneno jaje napraviti tako što se pomešaju kašičica mlevenog lana i četiri kašičice vode. Ostaviti pet minuta da odstoji. Leblebije izblendirati štapnim mikserom ili u blenderu, dodati laneno jaje, kakao, cimet, ulje, med i prašak za pecivo. Na kraju ubaciti maline i blago promešati, izliti u pleh i peći 30 minuta na 200
stepeni.
E takoc! Sve je lepo žena objasnila, “lagano, samo lagano”, što bi naše komšije iz Crne Gore rekle, uživajte u ovoj posnoj poslastici i ne brigajte!