Kada se posti posle pitanja šta da jedem za večeru, najpre ide pitanje šta slatko jesti a da nije džem. E, pa moja draga Anita Alterov, nutricionistkinja i supermama, na svom e-book-u ima rešenje za svaki obrok. Ovaj put sa njom spremamo nešto slatko, a to je kolač od jabuka i suvih šljiva.
Sastojci:
2 lanena jajeta (2 kašikice mlevenog lana i 8 kašikica vode)
1 šolja heljdinog brašna
1 šolja samlevenih ovsenih pahuljica
1/2 šolje maslinovog ulja
1 šolja biljnog mleka po izboru
3 kašičice meda
2 kašike rogača
1 kašičica cimeta
3 rendane jabuke
šaka seckanih suvih šljiva
šaka suvog grožđa
1 prašak za pecivo
Priprema:
Pripremiti laneno jaje tako što ćete pomešati mleveni lan i vodu i ostaviti 10 minuta da nabubri.
U činiju sipati brašno, pahuljice, rogač i cimet. Dodati mleko, ulje i med. Zatim dodati laneno jaje i voće i na kraju umešati prašak za pecivo. Izliti u pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.