Šta spremiti slatko, a nešto vam se i ne ide u neku veću kupovinu… A i one jabuke stoje odavno, trebalo bi ih iskoristiti… E, ako imate ovakve misli, onda je definitivno ovaj recept za vas. Izvrnuta torta sa jabukama! Dobro ste čuli, a Maja Maksimović Vulamada je tu da nam otkrije magičnu tajnu njenog recepta za ovu poslasticu. Pa, navalimo!
Sastojci:
1-1,5kg jabuka
10 kašike šećera
(više ako su jabuke kisele)
100g maslaca/margarina
Cimet
Biskvit:
5 jaja
5 kašike šećera
5 kašike brašna
200g šlaga u prahu
200g hladnog melka/vode
Jabuke oljuštiti, očistiti i iseckati na sitnije komade.
Pomešati ih sa šećerom i cimetom pa staviti u dublji pleh(35×25) ili okrugli (fi 28-30) obložen pek papirom, odozgo staviti iseckani maslac/margarin. Možete prekriti sa pek papirom da gornji deo ne zagori.
Peći u zagrejanoj rerni na 175 stepenu dok jabuke omekšaju.
Jaja sa šećerom penasto umutite mikserom, na kraju dodati brašno i špatulom lagano umešati.
Masu preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu dok se patišpanj ne ispeče.
Kada se kolač ohladi, preokrenuti pleh na tacnu.
Šlag umutiti i premazati kolač.
Prijatno!!!