Pljeskavice od leblebija? Ma da li me zezaš, ma znaš li ti šta je za mene pljeskavica… Ovaj vid razgovora ste sigurno čuli više puta. Ali, kada taj neko ko tako govori proba pljeke, zaćuti. I ne mora samo da bude post pa da jedemo zdravo, jedi brate mili zdravo uvek! E, kada smo kod zdravlja, tu je naša draga nutricionistkinja Anita Alterov koja je smislila e-book sa posnom hranom i ceo book sa receptima možete poručiti putem njenog Instagram profila.
E, tako, hajde sad da vidimo kako to ide:
PLJESKAVICE OD LEBLEBIJA
Potrebni sastojci:
manji komad praziluka (5-6 cm dužine)
čen belog luka
kašika maslinovog ulja
briket spanaća
šolja kuvanih leblebija
pola kašičice kurkume
malo soli i bibera
kašičica peršuna
susam
Priprema:
Sitno iseckati praziluk i beli luk. U blender staviti leblebije, spanać, maslinovo ulje i začine. Sve sastojke izblendirati, napraviti pljeskavice debljine prsta i uvaljati ih u susam. Peći ih na papiru za pečenje oko 20 minuta dok ne porumene.
Pročitajte i:
*Uz pljeskavice jesti sezonsku salatu po izboru.