Nema ljud ništa bez kašike!
Svadbarska čorba, sa svojom bogatom i punom aromom, predstavlja kraljicu svake trpeze, posebno tokom praznika poput Uskrsa. Ovaj recept će vam pomoći da pripremite savršenu svadbarsku čorbu koja će očarati vaše goste svojim ukusom i mirisom.
Sastojci:
- 500g junećeg mesa (but ili plećka)
- 2 šargarepe
- 2 crvene paprike
- 2 glavice luka
- 2 krompira
- 2 paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 šolja pirinča
- 1 šolja paradajz soka
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 lista lovora
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun za posipanje
- Maslinovo ulje
Uputstvo:
- Priprema mesa: Operite i iseckajte juneće meso na kockice. Stavite ga u lonac i prelijte vodom tako da meso bude prekriveno. Dodajte malo soli i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 30 minuta ili dok meso ne omekša.
- Priprema povrća: Dok se meso kuva, pripremite povrće. Isecite šargarepe, crvenu papriku, luk, krompir i paradajz na kockice. Iseckajte beli luk sitno.
- Dodavanje povrća: Nakon što je meso skuvano, dodajte iseckano povrće u lonac zajedno sa listovima lovora. Nastavite kuvati još 15-20 minuta dok povrće ne omekša.
- Pirinač i paradajz: Dodajte šolju pirinča, paradajz sok i paradajz pire u lonac. Promešajte dobro i kuvajte još 10 minuta dok se pirinač ne skuva.
- Začini: Posolite i pobiberite čorbu po ukusu. Dodajte sveže iseckan peršun za dodatnu aromu.
- Posluživanje: Poslužite svadbarsku čorbu toplo, posipanu svežim peršunom. Možete je poslužiti kao glavno jelo uz svežu pogaču ili kao predjelo.
PROČITAJTE I:
Ova ukusna svadbarska čorba će sigurno oduševiti vaše goste svojim bogatim ukusom i mirisom. Sa svojom kombinacijom mesa, povrća i začina, predstavlja savršenu poslasticu za Uskršnji ručak ili bilo koju drugu posebnu priliku. Uživajte u pripremi i deljenju ovog tradicionalnog jela sa svojim najdražima!