Mmmm… Od samog naslova već kreće voda na usta. Ako sam išta volela na svadbama jeste supa ili teleća čorba. Taj ukus je neponovljiv a sve zbog količine mesa koja se kuva ima. Često sam pokušavala da skuvam identičnu čorbu, ali, teško. Ima dosta varijanti kako se sprema, ali ovu, sigurna sam, još niste probali.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
500g telećeg mesa isečenog na kocke,
1 glavica crnog luka, sitno iseckana,
2 šargarepe, iseckane na kolutove,
2 krompira, isečena na kocke,
2 paradajza, isečena na sitne komade,
2 čena belog luka, sitno iseckana,
1 veza peršuna, sitno iseckana,
1 kašika masti ili ulja,
so, biber, suvi začin po ukusu,
voda.
Priprema:
- U velikoj šerpi zagrejte mast ili ulje na srednjoj temperaturi.
- Dodajte sitno iseckani crni luk i beli luk u šerpu i propržite ih nekoliko minuta dok ne postanu staklasti.
- Dodajte isečeno teleće meso u šerpu i propržite ga sa lukom dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana.
- Dodajte iseckane šargarepe, krompire i paradajz u šerpu. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili i propržili nekoliko minuta.
- Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin po ukusu.
- Prelijte sve sastojke u šerpi vodom tako da prekrije sve sastojke. Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko sat vremena, ili dok meso i povrće ne budu mekani.
- Pred sam kraj kuvanja, dodajte iseckan peršun i promešajte.
- Teleća čorba je sada spremna za posluživanje.