Zamislite ovo: Nežna kuglica kokosa, prelivana čokoladom i obogaćena bademom – to su naše omiljene Rafaelo kuglice! Ove poslastice ne samo da osvajaju ukusom, već i mirisom koji nas vraća u nezaboravne trenutke. A sada, otkrivamo vam tajnu kako da ih sami napravite kod kuće i uživate u neodoljivom spoju čarolije i ukusa.
Sastojci:
- 200g kondenzovanog mleka
- 200g kokosovog brašna
- Bademi, prethodno oljušteni (jedan za svaku kuglicu)
- 200g bele čokolade
- Kokosovo brašno za valjanje
Priprema:
- Pomešajte kondenzovano mleko i kokos: U većoj posudi, sjedinite kondenzovano mleko i kokosovo brašno dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Formirajte kuglice: Uzmite malu količinu smese, stavite jedan badem u sredinu, pa oblikujte kuglicu oko njega. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.
- Hladite kuglice: Stavite formirane kuglice u frižider na oko 30 minuta da se stegnu.
- Topite belu čokoladu: Dok se kuglice hlade, otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.
- Premazujte kuglice čokoladom: Kada su kuglice stegnute, umočite ih u otopljenu čokoladu, pa ih zatim valjajte u kokosovom brašnu.
- Ohladite i poslužite: Stavite premazane kuglice ponovo u frižider da se čokolada stegne. Nakon toga, spremne su za posluživanje!
Savet za ukusan dodatak:
Ako želite da dodate malo ekstra ukusa, možete u smesu dodati malo vanile ili bademovog ekstrakta. Takođe, umesto badema, možete koristiti orahe ili lešnike za punjenje kuglica.
Sada kada znate tajnu pripreme najukusnijih Rafaelo kuglica, prepustite se čaroliji i uživajte u svakom zalogaju ovih neodoljivih poslastica!