Ide lagano vreme velikih praznika, i svi bi nekako da za tu prazničnu trpezu jela budu što ukusnija i da sve bude kako dolikuje. Jedno od tih jela je svakako sarma, nezaobilazna je i nekako, volimo je. E, ali, ono što je mali problem jeste činjenica da je sada sezona kupusa mladog a za sarmu moramo da listove ili obarimo ili…? Pa jel postoji opcija? Da, postoji. Moja draga kuma Kućna domaćica, moja draga Slađa ima rešenje da se liske pripreme za savijanje ali bez barenja. Kako, pa slušaj sad:
Postupak:
Ako želite sarmicu za sutra a nemate kiselog kupusa ili vas mrzi da svež barite, glavici kupusa izdubite koren, stavite so i nalijete sirće (Od jedne glavice imate 15 sarmi tako da računajte koliko vam treba sarmi). Zavežete u kesu kupus, stavite u zamrzivač da prenoći.
P.S. Mere sirćeta i soli su odokativne u zavisnosti kolika vam je glavica, sipate do vrha izdubljenog korena so pa sirće.
Nalijete so i sirće do vrha. Kesu uspravno stavite da se ne prospe ali u svakom slučaju nećete i ne možete pogrešiti!