Nije da je ovo nauka poput kvantne fizike, ali ume da iziritira momenat kada toliko nespretno isečemo okruglu tortu od 10kg na rođendanu, da i pored tolike torte opet zafali nekome parče. E, da ne bi došlo do ovakvog nervnog rastrojstva, našla sam na Interenetu kako se zapravo seče okrugla torta. Ovo je posebno zgodno da znate jer se danas prave visoke torte, što bi rekli kao patišpanj a između neki kremasti fil.
Retko ko danas pravi doboš tortu za rođendan klincu od 5 godina. Ja sam totalno za domaće torte, pa i ako ne znate da je napravite, bolje je da pronađete ženu koja pravi domaće torte kod svoje kuće. Živeli mali preduzetnici! Poslastičarnice i restorani, da se razumemo, nemam ništa protiv vas daleko bilo, ja samo podržavam kvalitet a masovna proizvodnja smatram da je uništila kvalitet ne samo hrani već i mnogo čemu drugom.
E, da se vratimo na temu. Pratite slike i objašnjenja ispod.
Preseći tortu na polovinu.
Početi sečenje od kraja, tako da parče ne bude deblje od dva prsta. Prst debljine i to je idealno.
Ako vam je parče veliko, presecite i njega na dva dela. Tako da ako imate dve torte, svako može da uzme po malo od svake torte, a nekome je prosto mnogo da uzme celo parče, tako da je ovo idealna doza zaslađivanja.
I to izgleda baš ovako.
Eto, dragi moji nadam se da sam vam olakšala muke, kao što rekoh nije kvantna fizika, a što bi moja mama rekla, “Pa kako si do sada sekla, ovako je logično.”
E, moja mama, možda tebi…
Zdravi mi bili i prijatno kusali!